Irma's Hemerocallis

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

dayliliMijn grote liefde voor planten erfde ik van mijn ouders. Alle fases van tuinieren heb ik inmiddels doorlopen. De liefde voor de hemerocallis kwam bij het bezoeken van bekende hemerocalliskwekers. Thans heb ik een bescheiden assortiment, dat zich gestaag uitbreidt. Ik kweek hobbymatig en kan dan ook kleine aantallen leveren. Mijn hobbykwekerij is alleen geopend tijdens de hemerocallisdagen in juni resp. juli. De verkoop van planten vindt voornamelijk plaats tijdens de hemerocallisdagen + per bestelling via mail. De verzending vindt voornamelijk plaats in april resp. september.

daylili

 

Lid van American Hemerocallis Society Inc.  
Lid van Gesellschaft der Staudenfreunde e.V. 
Lid van de Fachgruppe Hemerocallis.

 

 

 

 

 

image-3914935

Mijn tuin is een heel oude stadstuin, die je vanaf de straat, helemaal niet kunt zien. Naar mijn idee te schaduwrijk. Helemaal geen grasveld, enkele grassprietjes als onkruid.
Ik hield altijd van plantjes, stekjes en natuur. Het is mij met de paplepel ingegoten: voor het keukenraam allemaal stekjes van mijn moeder, mijn vader had een moestuin en wij verzamelden in de wijk, waar later Moerwijk in Den haag ontstond, kamille voor thee in de winter.  10 jaar ben ik lid van een plantvermeerderingsclub (heet echt zo). En wij zijn heel actief in het enten, stekken, oculeren, zaaien en scheuren. Wim Willemsen, plantenkwekerij Spitsbergen, heeft een lezing gegeven over zijn hobby en Hemerocallissen en ik was verkocht. De eerste planten kocht ik bij een kweker in Berlijn, tweede lading in Polen. En nu pogen wij hobbykwekers onderling te ruilen. De condities zijn in Amerika beter dan hier vandaar dat veel mooie daglelies uit Amerika komen. Mijn uitdaging is om mooie, rechtopstaande, goed bloeiende, stevig gekleurde daglelies te kweken die het in deze regio goed doen. Bij voorkeur met haaientanden en baarden. Inmiddels zijn er acht cultivars geregistreerd.

Op YouTube is een filmpje over mijn tuin te zien: open tuinen Dongen 2013.